A büntetések városa leszünk!

A büntetések városa leszünk!

kuklis_dm_kutya
Szeged a büntetések városa lesz… (Fotó: Kuklis István)

Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke és képviselője az alábbiakat tette közzé a Facebook bejegyzésében: “Továbbra is azt gondolom, hogy elhibázott ez a rendeletünk. A feltételeket a kutyatulajdonosok számára nem biztosítja a szabályozásunk és drasztikusan bünteti az eb tartókat, akik a körülmények ellenére megszegik a “közösségi együttélést”. Ez a rendeletünk nem a szegediek összetartozását, békés együttélését segít elő, hanem ellenkezőleg: a széthúzás, a feljelentgetések és a büntetések városává tesz minket.”

A Délmagyarországnak az alábbiakat mondta a Fidesz korábbi önkormányzati képviselője – jelenleg a baloldali városvezetés ügyvezető igazgatója (sic!) – Makrai László: Megírtuk, darázsfészekbe nyúlt az önkormányzat az állattartás szabályainak szigorításával. A rendeletet novemberben fogadta el a városi közgyűlés. Ebben az szerepel, hogy január elsejétől tizennyolc helyen lehet szabadon, póráz nélkül futtatni a kutyákat Szegeden. Aki nem a kijelölt helyen futtatja a kutyáját, az januártól 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.

A közterület-felügyelet tájékoztatása szerint eddig még senkit sem büntettek meg. Február elsejéig türelmi időt adtak, addig folyamatosan tájékoztatják a közterület-felügyelők az embereket a kutyatartás szabályairól.
– A töltésen és a hullámtérben korábban is lehetett kutyát futtatni, mint ahogy a paneles körzetekben is voltak bekerített kutyafuttatók – mondta lapunknak Makrai László.
A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezetője hangsúlyozta, lakossági kérésre oda tesznek táblát, ahol tilos szabadon engedni a kutyát, játszóterekre és parkokba. Makrai elmondta, leginkább a belvárosi díszterek vannak kitéve kutyás veszélynek, mert sok esetben az itt lakók nem viszik el a közeli hullámtérbe vagy töltésre a kutyájukat, amelyek letapossák a gondozott virágágyásokat, vagy a nyírott fűben végzik el a dolgukat, de olyan is előfordult, hogy a gazda a játszótér gumiülőkéit rágatta a kutyájával.

Az ügyvezető elmondta, Sátoraljaújhelyen a sétálóutcáról is kitiltották a kutyásokat. Ott még pórázon sem lehet kutyát vezetni. De nemcsak kutyát nem lehet bevinni a sétálóutcára Sátoraljaújhelyen, hanem pizzázni, enni sem lehet a padokon, így óvják a felújított belváros épségét és tisztaságát.

Forrás: Délmagyarország

 

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.