A szegediek nem megvásárolhatóak!

A szegediek nem megvásárolhatóak!

kozgyules_ovi
Az óvoda bezárásokat megszavazó Botka László és csapata (Fotó: szegedma.hu)

A szegedi Jobbik közleményben reagált Botka László sajtótájékoztatójára.

A polgármester elmondta, ezért úgy döntöttek, Szegeden minden szülő nőnek alanyi jogon fog járni a 25 ezer forintos juttatás, méghozzá gyermekenként. Azok jogosultak a szülési támogatásra, akik szegedi állandó lakcímmel rendelkeznek és életvitelszerűen is a városban élnek. Amennyiben egy szegedi édesanya nem itt hozza világra gyermekét, akkor a szülés után még fél évig igényelheti a támogatást. A gyakorlatban úgy kapják majd meg a pénzt az édesanyák, hogy születéskor a hivatal anyagkönyvi osztálya kap egy értesítést, ők küldik ki az születési anyakönyvi kivonatot is, s januártól ehhez mellékelnek egy igénylőlapot, ott kell megjelölni, milyen számlaszámra és hogyan kéri a 25 ezer forintot a szülő. (szegedma.hu)

A szegedi Jobbik egyetért azzal, hogy a helyben élő családok gyermekvállalását ösztönöznie kell Szeged Megyei Jogú Városának és a számunkra létrehozott új támogatási alapot el kell fogadnia a közgyűlésnek.
Ugyanakkor, felhívjuk Botka László polgármester figyelmét arra a tényre is, hogy nem csupán az egyszeri 25.000 Ft-os kifizetések fogják megindítani a gyermekvállalási-kedv cunamiját a városunkban, hanem más összetevők is dominálnak a demográfiai helyzetünkben.

Meglátásaink szerint, a helyben élő családoknak megfelelő gazdasági és infrastrukturális környezetre van szükségük ahhoz, hogy a gyermekvállalási szándékuk reprezentatív módon megjelenjenek a városi statisztikai adatokban is. A szegedi családok, nem csupán szavakban vágynak európai életre, hanem a béreikben is szeretnék elérni Európa nyugati felét. Ehhez pedig, arra a lokális gazdasági fordulatra van szükség, ami a hagyományos termelést, ipart ugyanannyira fontosnak tartja, mint a szolgáltatásokat vagy éppen a K+F szektort. Véleményünk szerint, a helyi gazdaságunk teljesítőképességének növelésével, csökkenthető az elvándorlás és növelhető a születések száma, ami összességében hozzájárulhat a szegedi népesség megtartó erejéhez.

A szegedi Jobbik szeretné emlékeztetni Botka László polgármestert és baloldali többséget arra, hogy amikor 5 db óvoda vagy éppen gyermekorvosi körzetek bezárását, leépítését megszavazták, akkor egy percig sem aggódtak a szegedi családokért. Megkérjük Botka Lászlót és csapatát, hogy fejezze be az „osztogat és fosztogat” politikát, mert a szegedieket nem lehet Júdás-pénzen megvenni sem 25.000 Ft-os biankón, sem 10.000 Ft-os Erzsébet utalványon.
A szegedi polgárok, ennél többet érdemelnek!

A Korrupcióellenes világnap alkalmából:

Jobbik Szegedi Szervezete

 

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.