Online is kitölthetőek a Jobbik kérdései

Online is kitölthetőek a Jobbik kérdései

vnkkerdoiv_honlap
A válasz boríték ingyenes (Forrás: Jobbikangyalfold)

A héten minden háztartásba eljut a Valódi Nemzeti Konzultáció kérdéssora, de egy honlapot is létrehozott a kitöltéshez a Jobbik. Vona Gábor szerint a VNK íveit azért érdemes visszaküldeni, mert így mindenkinek lehetősége lesz segíteni egy “leendő kormányprogram összeállításában”.

Vona Gábor január végén hirdette meg, hogy a 2016-os esztendő a valódi konzultáció, 2017 a valódi program, 2018 pedig a valódi kormányzás éve lesz. Hogy mitől valódi ez a konzultáció, arról már a másnapi sajtótájékoztatóján beszélt a pártelnök, aki hangsúlyozta, hogy míg a Fideszé “előre lejátszottak voltak, sok esetben pedig csak a pénzszórásról és az adatgyűjtésről szóltak”, addig a Jobbik “érdemi kérdésekben, érdemi problémákról kívánja megkérdezni a magyar társadalom tagjainak véleményét”.

A három témakör, amely köré épül a Valódi Nemzeti Konzultáció, az az egészségügy, az oktatás és a korrupció. Az első kettő esetében öt-öt, míg az utóbbiban négy kérdésre lehet választ adni, valamint van lehetőség a kérdőíven további egy problémát megnevezni, és arról röviden kifejteni a véleményünket. A kérdések összeállítását hosszú előkészület előzte meg.

Az egészségügy és az oktatás területén dolgozókat, szakmai érdekképviseleteket, antikorrupciós szakembereket és civil szervezeteket kerestek meg a párt tisztségviselői, hogy közösen állítsák össze a kérdéssort. Ezen felül intézménylátogatásokat tartottak, valamint Vona Gábor és az oktatás témaköréért felelős Dúró Dóra, az egészségügyért felelős dr. Lukács László György és a párt antikorrupciós szakembere, Szilágyi György országjáró körúton tartott fórumokat, hogy ezáltal is tapasztalatokat szerezzen a kérdőívek összeállításához.

A hírek szerint elvileg minden postaládába, minden háztartásba el kell jutnia a konzultációs ívnek, és csak azért nem személyre szólóan kap mindenki belőle, hogy takarékosabb legyen. Volner János frakcióvezető tájékoztatása szerint így is a fideszes konzultáció költségvetésének töredékéből sikerül lebonyolítani. Az ívhez egy ingyenesen feladható boríték is jár, de aki nem szeretne a postával bíbelődni, az online is kitöltheti egy külön erre létrehozott honlapon (szavazas.vnk.hu).

Vona Gábor múlt pénteken sikeresnek nevezte a VNK első szakaszát a Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatójában. A pártelnök arra kért mindenkit, hogy küldje vissza, töltse ki a kérdőíveket, mert mint fogalmazott:

“ma a Jobbik a Fidesz egyetlen esélyes kihívója, és mindenki, aki eljuttatja hozzájuk a válaszát, egy leendő kormányprogram összeállításában segít a pártnak”.

Forrás: alfahir.hu

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.