Okos városnak okos rendeletre van szüksége!

Okos városnak okos rendeletre van szüksége!

rt1Nagy visszhangot kapott a szegedi kutyások között az önkormányzat közösségi együttélést szabályozó rendelete, mely szerint (többek között) a póráz nélküli sétáltatást akár 150 ezer forintra is büntethetik.

Rácz Tibor alelnök elmondása alapján a Jobbik szegedi szervezetéhez számtalan megkeresés érkezett a legutóbbi közgyűlés óta, ebtartóktól és olyanoktól is, akik egyetértenek a szabályozás szükségességével. Úgy fogalmazott, a rendeleten szövegén érződik, anélkül fogalmazták meg, hogy civilekkel, vagy állatvédő szervezetekkel előzetesen egyeztettek volna, erre utal többek között a bírság mértéke is. Állítása szerint ez a rendelet is azért életszerűtlen, mert valaki a városházán egy íróasztal mellett, a valóságot nem ismerve írta meg. Ezt a rendeletet, pedig a baloldali képviselők elolvasás nélkül, szavazógépként működve elfogadták.

racz_tibor_lara
Kutyával érkezett Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnöke csütörtökön a városháza elé, ahol elmondta, szükség lenne a közösségi együttélést szabályozó rendelet módosítására.

A szegedi alelnök szerint ugyanis abszurdum, hogy úgy fogadnak el egy ilyen rendeletet, hogy közben a kutyafuttatók karbantartása nem megfelelő, s városszerte kevés a terület, ahol póráz nélkül el lehetne engedni az ebeket. Ráadásul a legtöbb ilyen elhanyagolt. Példaként említette Franciahögyet, ahol a lakók szerint szemét borítja a futtatót. Egy okos városban legyenek okosak a döntéshozók is – fogalmazott.

Rácz hozzátette azt is, külsős tagként a csütörtök reggeli bizottsági ülésen szerette volna újra elővenni a kérdést, végül azonban nem került napirendre, sőt most kivételesen még egyéb napirend se szerepelt a bizottsági ülésen, hogy ezen pontban legalább felvesse ezen rendelet szakmai hiányóságait.  A szegedi Jobbik azt szeretné elérni, hogy a város a következő két hónapban keresse fel és egyeztessen a civilekkel, majd módosítsák a rendeletet aszerint, hogy egyensúlyt találjanak az ebtartók és a póráz nélkül sétáltatás szigorítását szorgalmazók között.

Facebook hozzászólások
Rácz Tibor
alelnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára