A szegedi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet

A szegedi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet

Rácz Tibor - vádlottak ne képviseljék Szegedet (fotó: szegedma.hu)
Rácz Tibor – vádlottak ne képviseljék Szegedet (fotó: szegedma.hu)

A párt felháborítónak tartja, hogy az október hatodikai megemlékezésen Szegedet két olyan személy képviselte, akik a parkolási botrányban érintettek: vádlottak a hűtlen kezelési ügyben. Ismételten arra szólították fel Solymost, Kalmárt és Mózest, hogy az eljárás idejére vonuljanak háttérbe. A polgármesteri kabinet viszont nem tudja hová tenni a Jobbik felháborodását.

“Bizonyos médiumok próbálják elhallgatni a parkolási botrányt” – mondta Rácz Tibor, a Jobbik választókerületi elnöke. Felhívta a figyelmet, az ügyészség több rendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében felbujtással vádol három személyt: Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László MSZP-s alpolgármestert és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetvezetőt. Emlékeztetett rá, korábban több sajtótájékoztatót tartott a Jobbik az ügyben, de a válasz mindig a hallgatás volt.

“A Jobbik felszólítja a vádlottakat, hogy a bűnvádi eljárás alatt lépjenek a háttérbe. Mózes Ervin és Kalmár Gábor mondjon fel, vagy Botka László polgármester mentse fel őket a munkavégzés alól. Nem kabátlopásról vagy kocsmai verekedésről, hanem közvagyonnal kapcsolatos ügyben emeltek vádat, ezért a főjegyző nem felügyelheti a törvényességet” – üzente Rácz Tibor. Szerinte Solymos László sem lehet tovább alpolgármester, ezért mandátumáról azonnali hatállyal le kell mondania.

“Augusztus 20. után október 6-án Szeged nevében két vádlott – Mózes Ervin és Solymos László – koszorúzott, ez elfogadhatatlan!” – vélekedett. Azt ígérte: amennyiben a három vádlott nem lép hátrébb, akkor a szegedi közgyűlés elé viszi a kérdést a Jobbik.

 

Forrás: szegedma.hu

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.