Furcsa, hogy a vádlottak padja van a képviselőkkel szemközt

Furcsa, hogy a vádlottak padja van a képviselőkkel szemközt

kozgyules_varosi_2016_szept
Tóth Péter a szegedi közgyűlésen (fotó: szegedma.hu)

Napirend előtti felszólalására utalt vissza a jobbikos Tóth Péter, amikor portálunknak értékelte a közgyűlést. Mint elmondta, minimum furcsán veszi ki magát, amikor Solymos László alpolgármester veszi át az ülés vezetését, akinek a jobbján Mózes Ervin főjegyző ül, akik gyanúsítottak a parkolóbotrányban. Hozzátette, ez még akkor is aggályos, ha az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és majd a bíróság dönt a kérdésben, hiszen más esetben már a gyanúsításkor lemondott az adott képviselő minden tisztségéről. Fontosnak nevezte, hogy aki ilyen ügyben gyanúsított, tartózkodjon attól, hogy a várost bármilyen formában is hivatalosan képviselje, például egy megemlékezésen vagy ünnepségen semmiképp se mondjon beszédet. „Furcsa volt, hogy a vádlottak padja volt velünk, képviselőkkel szemközt” – jegyezte meg.
Az október 2-ai kvótareferendum kapcsán arra emlékeztetett Tóth, hogy annak idején elsőként ő szólalt fel a témában a közgyűlésben, s ő – ahogy fogalmazott – leplezte le, hogy valótlanságot állít Botka László szocialista polgármester. (A városvezető több alkalommal is kijelentette, hogy nincsenek migránsok Szeged városában, miközben a lakosság nap mint nap találkozott kisebb-nagy csoportokkal. – a szerk.) A jobbikos képviselő úgy értékelte, hogy a kerítés megépítése és a személyi állománynak a határra vezénylése meghozta az eredményt, vagyis több mint egy éve nem érzékelik a szegediek a migráció hatásait személyesen, így nyugvópontra került az ügy, miközben a probléma nem oldódott meg. Tóth szerint ha tavaly ősszel tartották volna a kvótareferendumot, akkor elsöprő győzelmet arattak volna a nem szavazatok. „A Jobbik álláspontja az, ha nem lesz sikeres a népszavazás, akkor az Orbán Viktor kormányfő felelőssége. A parlament is teremthetett volna garanciákat, a Jobbik ezt képviseli” – közölte. A párt – így szegedi képviselője is – arra buzdít, hogy mindenki menjen el voksolni október 2-án, és szavazzon nemmel.
„A Smart City koncepciót támogattam, mert még ha nem is a legalaposabb előterjesztés volt, akkor is el kell kezdeni a felzárkózást. A majdani üzemeltetés során fellépő problémákat, gyerekbetegségeket pedig majd az üzemeltető cégek megoldják” – mondta el portálunknak Tóth Péter, aki szerint fontos, hogy végre 21. századi, modern fizetési lehetőségeket vezessenek be Szegeden. A képviselő a Liget-projekt egyes részeit támogatandónak, más elemeit viszont negatívnak értékelte. Ez utóbbira példa a teniszpálya elbontása, míg a helyi Jobbik által is preferált rekortán pályát Tóth szintén az időszerű fejlesztések közé sorolta. Szerinte azonban a teniszpálya esetében lehetett volna kompromisszumos megoldást találni, csak a szándék hiányzott.
Az ingatlaneladásokat úgy értékelte, hogy Szeged számára nem marad más bevételi forrás, minthogy – ahogy Binszki József mondta – kiárusítják a családi ezüstöt, s Tóth szerint látnia kell mindenkinek, hogy ez egyfajta vagyonvesztés.

A szociális bérlakások felújítása kapcsán szerinte ködösített Botka László és az IKV Zrt. vezetője, Kardos Kálmán, amikor arról beszéltek, hogy az üzletek bérleti díjából fedezik a szociális bérlakások felújítását, arra ugyanis az eladásokból van pénz. „Ezt a folyamatot egyre inkább átlátják a szegediek, tényleg a családi ezüst kiárusítása zajlik” – összegzett Tóth Péter.

Forrás, teljes cikk: szegedma.hu

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.