Többen szavaztak a kvóta ellen Szegeden, mint Botkára két éve

Többen szavaztak a kvóta ellen Szegeden, mint Botkára két éve

toth_peter_sajttaj_kvota
“Szeged ellenáll a migrációnak és a kormány propagandának is” (fotó: szegedma.hu)

A kvótareferendum legfontosabb szegedi eredményének azt tartja a jobbikos Tóth Péter, hogy hétezerrel többen mondtak nemet, mint amennyi támogató voksot a 2014-es helyhatósági választáson Botka László bezsebelt. Tóth szerint az alacsony részvételi arány részben annak köszönhető, hogy a Fidesz „túltolta”, és a pártpreferencia is érvényesült, vagyis sokan a kormány politikájára mondtak nemet otthonmaradásukkal.

Ahogy Tóth Péter már a népszavazás estéjén portálunknak kifejtette, ha egy évvel korábban tartják meg a kvótareferendumot, akkor a választópolgárok sokkal nagyobb arányban járultak volna az urnák elé, és eredményes lett volna a referendum. A Jobbik szegedi elnöke, önkormányzati képviselője úgy értékelte sajtótájékoztatóján, hogy a Fidesz-kormány kampánya nem sikerült jól, magyarán túltolta. Tóth arról is beszámolt, hogy sok ismerőse nem ment el szavazni vagy épp érvénytelen voksot adott le, vagyis a pártpreferencia is érvényesült, pedig szerinte annak nem szabadott volna. Hozzátette, a kormány a Jobbikhoz képest csúszásban van és az is megfigyelhető, hogy ennek ellenére követi a párt javaslatait. Példaként a kerítésépítést hozta fel, amit a kormány döntése előtt már fél évvel felvetett a Jobbik, ezen felől Tóth beszélt annak idején elsőként arról, hogy a hadsereget is be kellene vonni a határvédelembe, amiről szintén döntés született, de csak hónapokkal később. Az alkotmánymódosítást is a Jobbik vetette fel még áprilisban, és most fognak ezzel foglalkozni a parlamentben.

Ezzel együtt Tóth Péter a legfontosabbnak azt nevezte sajtótájékoztatóján, hogy a nemek kerültek túlsúlyba, vagyis az emberek egyértelműen elutasították a migránsok betelepítését, s ez Szegedre is igaz. „Szerintem Szeged sem befogadó város, hiába mentek el a nagyvárosok közül itt a legkevesebben szavazni, hiszen több mint 7000-rel többen voksoltak most nemmel, mint ahányan megválasztották Botka Lászlót polgármesternek 2014-ben” – közölte Tóth, aki szerint a jövőben óvatosan illene nyilatkoznia a szocialista városvezetőnek a szegediek véleményéről.

Rámutatott, a másik következménye a referendumnak, hogy a baloldal álságosan viselkedő törpepártjaival együtt „megnyerte” ismét magának Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, aki a baloldali összefogás mentoraként lépett fel vasárnap este.

A jobbikos politikus az alkotmánymódosítást tartja most a legfontosabbnak, míg Szegeden a helyi ügyekre fognak koncentrálni a jövőben.

Forrás: szegedma.hu

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.