Tóth Péter a kutyatartás szabályait szeretné rendezni

Tóth Péter a kutyatartás szabályait szeretné rendezni

kutyafuttato_honlap
Lesznek-e normálisan kijelölt kutyafuttatók Szegeden?

Sokba kerülhet a póráz nélküli sétáltatás Szegeden, de a futtatók rossz állapotúak.

Összesen 18 kijelölt kutyafuttató hely van jelenleg Szeged-szerte, vagyis ezek azok a területek, ahol a gazdik póráz nélkül, bátran szabadon engedhetik az ebeket. Az önkormányzat egy új rendeletben azt szabályozza, hogy akik nem a kijelölt területen kutyáznak, akár 150 ezer forintos pénzbírságot is fizethetnek a szabálytalanságért. A kutyások arra panaszkodnak, ez túl magas összeg, ráadásul a futtatók területe nem pontosan behatárolható, nincsenek is kitáblázva.

Nagy port kavart kutyás közösségi csoportokban a legutóbbi szegedi közgyűlés eredménye, vagyis, hogy az önkormányzat a közösségi együttélést szabályozó rendeletében többek között azt is meghatározta: csak kijelölt kutyafuttató helyen lehet póráz nélkül sétáltatni az ebeket. Aki pedig ezt megszegi, akár 150 ezer forintos pénzbírságra is számíthat.

Tóth Péter, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke megkeresésünkre elmondta, a lakosoktól várja az észrevételeket, a meglévő 18, többségében szűkös kutyafuttató mellett hol lenne szükség még kijelölt területekre, milyen módon lehetne biztonságossá tenni az elkerített futtatókat, és legalább mekkora helyre lenne szüksége az ebeknek a kényelmes játszadozáshoz. Mint mondta, a büntetés mértéke irreálisan magas, s “elsősorban azt kellene a városban ellenőrizni, hogy a befogott kutyák rendelkeznek-e kötelező azonosító chippel”. Példaként említette a hírhedt Cserepes sori kutyafalkát, mely állatok befogásáról szerinte a városnak már rég gondoskodnia kellett volna.

Tóth Péter hozzátette ugyanakkor, fontos, hogy a pórázon sétáltatás – melyet egyébként törvény ír elő – városi szinten is szabályozva legyen, viszont túlzásnak tartja egyéb pontjait, mint például a libikókázó anyukák és a parkban labdázó gyerekek pénzbírságolását. A jobbikos politikus hétfővel online petíciót indított, aláírással támogatni ITT lehet. Kérdésünkre azt is elmondta, családtagjuk volt korábban egy 12 éves kutya, akit nemrégiben veszítettek el.

Nincsenek karbantartva az elkerített kutyafuttatók, ezért nem tarja megalapozottnak a rendelet kutyatartásra vonatkozó részét Bartucz Mónika szegedi kutyatartó. A futtatók méretét úgy érzékeltette, nem nagyobbak, mint egy panellakás nagyszobája, a szabadtéri kijelölt területek, mint a hullámterek, pedig annyira gazosak vagy sárosak, hogy a kistestű ebek végig se tudnak szaladni rajta. A kullancsfertőzés veszélye csak hab a tortán.

forrás: szegedma.hu

 

 

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.