Tóth Péter: a szegedi Jobbik a XXI. század pártja

Tóth Péter: a szegedi Jobbik a XXI. század pártja

tp_kozgyules_2016
Tóth Péter a korrupt fideszes politikusokat sem kímélte a közgyűlésen (Fotó: Gémes Sándor)

Tóth Péter szerint a szegediek azt is tapasztalják, hogy Orbán Viktor megküldte a szeretetcsomagját, a szemétszállítási díjakról szóló csekkeket, ezek kerülnek a fa alá. Nehéz időszak áll előttünk, komoly fejlesztésekre van szüksége a városnak, a harmadik híd stratégiai kérdés, és külön izgalmasnak tartja a tramtrain fenntarthatóságát. Furcsállja, hogy Lázár János egybenövő területként kezeli Szegedet és Vásárhelyet.

Tóth Péter: Nem lepett meg, hogy napirendre sem vették az indítványaimat a szocialisták

Már a héten tartott bizottsági üléseken elhangzottak alapján sejtette Tóth Péter, hogy a többség leszavazza két önálló indítványának már a napirendre vételét is. „Ha van valami előremutató javaslatom, akkor először ellentmondanak és mentegezőnek, majd behozzák saját indítványként, mint például az elektronikus menzafizetés esetében is történt. Először Szentgyörgyi Pál alpolgármester azzal hárított, hogy nagyon sokba kerülne egy ilyen rendszer kiépítése, majd háromszoros áron csak sikerült elfogadni az Etelka elnevezésű szoftvert” – magyarázta a városatya.

Egyik indítványa a zöld rendszámos autók ingyenes parkolására vonatkozott, amiből Szegeden 1-2 darab lehet mindössze, amivel szerinte lehetett volna ösztönözni az autóvásárlást tervezőket. Ráadásul a legtöbb megyei jogú városban, például Hódmezővásárhelyen is van ilyen kedvezmény. Hangsúlyozta, ideiglenesen kellett volna bevezetni az ingyenes parkolást ezen járműtulajdonosok részére, másrészt nemcsak luxusautók rendelkeznek zöld rendszámmal. A másik indítványa a közösségi együttélés szabályait lefektető rendelet módosítására vonatkozott, amiről szintén nem eshetett szó a közgyűlésen. Tóth furcsállta, hogy Vásárhelyt hozták példaként, hogy az ott érvényes bírságolási tételeket vezették be Szegeden is, miközben a zöld rendszámos autók parkolásánál nem példálóztak a várossal, pedig ott nem kell fizetniük a parkolásért a környezetkímélő, a levegőszennyezettség csökkentéséhez hozzájáruló elektromos és hibrid gépjárművek tulajdonosainak. Nagy Sándor alpolgármester pedig azt kifogásolta, hogy miért nem az előző közgyűlésre nyújtott be előterjesztést, amivel kapcsolatban a jobbikos városatya megjegyezte, az önkormányzat apparátusa hónapokig dolgozhat egy előterjesztésen, neki azonban a rendelkezésére álló mindössze három nap alatt nem volt ideje az egyeztetéseket lefolytatnia a kutyatartókkal. Tóth Péter leszögezte, attól, hogy leszavazták az indítványait, még nem veszik el a befektetett munkája, beépíti a Jobbik programjába.

Elmondta azt is, hogy a 25 ezer forintos szülési támogatást támogatta, mint ahogy minden kisgyermekes családokat érintő előterjesztést. „Egy ilyen intézkedést azután behozni a közgyűlés elé, hogy öt óvodát bezáratott a baloldali városvezetés, álszent dolognak tartom. Ahhoz, hogy több gyerekről beszélhessünk Szegeden, a környezeti feltételeket is rendbe kell tenni. A Jobbik ezért mondja, hogy a CSOK-hoz kapcsolódóan telekvásárlásnál kedvezményt kellene nyújtania az önkormányzatnak. Ezzel nem veszítene a város, hanem csak nyerne” – részletezte az önkormányzati képviselő.

Forrás: szegedma.hu

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.