Szigorítások éve lesz 2017!

Szigorítások éve lesz 2017!

toth_peter_sajtotajekoztato
Tóth Péter szerint nem megfelelő a hatályba lépő új rendelet

Akár 200 ezer forint büntetést is kaphat mostantól Szegeden, aki felmászik egy köztéri szoborra – a póráz nélküli kutyasétáltatás pedig 150 ezer forintba kerülhet. A közgyűlés decemberben fogadta el a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet módosítását,mely az új évvel lépett hatályba.
„Nagyobb létszámú turistacsoport idelátogat, és mondjunk úgy dönt, hogy felmásznak ide a szobor talapzatára és csinálnak egy közös fotót, ők akár több millió forintos bírságra is számíthatnak az idei évtől” – mondta Tóth Péter jobbikos szegedi önkormányzati képviselő.
Büntethetik azokat is, akik a kutakat, vizes medencéket, szökőkutakat, párakapukat nem a rendeltetési céljuknak megfelelően használják, de azok sem ússzák meg a bírságot, akik a belváros bizonyos zöldfelületein labdáznak, gördeszkáznak, kerékpároznak, vagy bármi más olyan tevékenységet végeznek, ami a növényzetben kárt okoz.
„Olyan dolgokra hivatkoznak, hogy például hány esetben rongálták meg adott évben a szökőkutat, annak harminc különböző elkövetési formájáról is beszélt a polgármester, de ez soha, semmilyen írásos anyagban nem láttuk. Tehát nem tudjuk, hogy mire kell hivatkozni akkor, amikor Szeged szökőkútjait akarják óvni, sőt, amikor megkérdeztem azt, hogy az idelátogató egyetemisták, akik gólyatábor idején megmártóznak a szökőkútban, ők is bírságra számíthatnak-e, akkor rögtön mentegetőzni kezdett” – tette hozzá Tóth Péter.

(Hír Tv nyomán)

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.