Tóth Péter: a legfontosabb, hogy megállítsuk az elvándorlást Szegeden!

Tóth Péter: a legfontosabb, hogy megállítsuk az elvándorlást Szegeden!

A baloldali befogadó politikára mondhatunk nemet október 2-án Szegeden!
Tóth Péter véleménye a 2017-es évről

A Jobbik politikusa is értékelte Botka László csütörtök délután elhangzott szavait. Úgy látja, a szegedi modell nem lehet országos minta, mert egyszemélyes döntéshozatal valósul meg. Beszélt az Európai Unió forrásaiból végrehajtott fejlesztésekről, a fiatal családok érdekeiről, s arról is, hogy miben ért egyet a polgármesterrel.

Nem tapasztalta azt Tóth Péter, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője, hogy „egyetlen állampolgár se érzi magát ellenzékben” Szegeden. Példaként az óvodák bezárását, a kutyatartásra vonatkozó szabályok változását említette. „Pont az ellenkezője valósul meg, az egyszemélyes döntéshozatalt tapasztalhatjuk meg a szegedi városvezetés stílusában” – vélekedett. Az ellenzéki politikust arra kértük fel, hogy értékelje Botka László (MSZP) szegedi polgármester idei évnyitó Közéleti Kávéházas rendezvényén elhangzott szavait, mutassa be, hogy mivel ért egyet, s mivel nem.

„Ha végre megszületnek az elhatározások a fejlesztésekről, akkor talán elkezdődik az építkezés. Valószínűleg idén ezt meg kell tenni, mert csak így állíthatja be saját fejlesztéseinek ezeket 2019-ben a polgármester” – reagált az elhangzott „2017, az építkezés éve” szlogenre a Jobbik politikusa. Becsapósnak nevezte ezeket a fejlesztéseket, mert nem a város saját forrásaiból, hanem az EU pénzből valósulnak meg, ami nem ajándék, hanem – mint az unió tagállama – a befizetésünk után visszaosztásként kapjuk. Problémának tartja ezekkel kapcsolatban, hogy a magyar – s így a szegedi – gazdaság mélyszerkezetébe nem lehetséges ezek segítségével belenyúlni. Úgy látja, ebből inkább látványberuházások születnek, amin csak európai szintű változtatással lehet előnyös módosítást elérni.

„Miután szépen lebarnult valami külföldi utazás során, Botka László megkapta az erre hivatott osztálytól a költségvetést. Mi viszont ezt csak a közgyűlés előtt egy-két héttel olvashatjuk el, így egyelőre a bevételi és kiadási oldalát sem ismerem a költségvetésnek” – mondta Tóth Péter a Botka László által már valószínűleg ismert 51 milliárdos büdzséről. „Mindig képeznek egy 500 milliós alapot, amire azt mondják, ez az a pénz, amit a korábbi városi közgyűlés ellopott. Ezt a hazugságpanelt az ellenzék el fogja viselni, mert egyetértünk a hivatalnokok és a városi cégek dolgozóinak béremelésével, rászorulnak erre” – fejtette ki álláspontját a béremelési alapról.

A legfontosabb távlati célnak az elvándorlás megakadályozását tartja Tóth Péter. „Sajnos azonban pont Szeged az a város, amit a fiatalok és a fiatal családok leginkább elhagynak. Ezt elősegíti azzal a városvezetés, hogy nem nyit új bölcsődéket, óvodákat zár be, nem indít bérlakás programot és a családi otthonteremtési kedvezménynél sem tudja megfelelő ingatlanokkal segíteni a családokat.” – zárta szavait a Jobbik városatyája.

 

Forrás: szegedma.hu

 

 

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.