Tóth Péter: a szociális érzékenységről papolók szavazták meg saját fizetésemelésüket

Tóth Péter: a szociális érzékenységről papolók szavazták meg saját fizetésemelésüket

tp_varosi_kozgyules-_2017_02
Tóth Péter: A polgármester havi 1 millió Ft-os fizetését kifogásolja

A közgyűlés jobbikos honatyája szerint alapvető probléma, hogy ezúttal is összetévesztették egyes képviselők, hogy hol is vannak, vagyis túl sok szó esett Magyarország költségvetéséről és kevés Szegedről. „Hiába hangzott el az MSZP részéről és Fidesz részéről is, hogy milyen sokat is költ a város a szociálisan rászorulók támogatására, s milyen szép is a költségvetés ebből a szempontból, rendkívül visszás, hogy közben saját fizetésemelésüket megszavazzák. A szegedieket nem kell lenézni, látják a szavazási eredményekből, hogy ki az, aki nemmel szavazott erre, s kik azok, akik igennel” – mondta el portálunknak Tóth Péter. Emlékeztetett, hogy az alpolgármestereknek a törvény szerint a városvezető illetményének 70 és 90%-a közötti arányt lehet megszavazni, és Szegeden a maximumot javasolták, vagyis a 900 ezer forintos illetményt fogadta el a baloldali többség.

Tóth Péter továbbra sem támogatja, hogy 170 millió forintot fordítsanak a szegedi repülőtérre, szerinte ez olyan, mintha egy feneketlen kútba öntenék a pénzt. Hozzátette, teljes mértékben az MSZP-hez van becsatornázva a létesítmény, ezért nem érti, miért akarnak ennyi pénzt költeni rá. Ráadásul Temesvárhoz képest lemaradt Szeged rég a repülőtér fejlesztése kapcsán, sosem tudja lehozni a lemaradását. A költségvetési sorok közül viszont üdvözli Tóth a Sziksósfürdő Strand és Kemping fejlesztésére szánt 50 milliós keretet, amit időszerűnek nevezett a városatya, hiszen az elmúlt évtizedekben jelentős fejlesztés ott nem valósult meg.

A DK-s külsős bizottsági tagok visszahívásával kapcsolatban a jobbikos képviselő elmondta, pártjuk az állandóságot képviseli a bizottsági struktúrában, miközben az LMP és a DK részéről történtek változások. Úgy értékelte, az önkormányzati képviselők számára bizonyára sokkal viccesebb és érdekesebb volt a vita, ezért is jelezte Kothencz Jánosnak, hogy alakítson külön L.É.T.-frakciót, hátha jár akkor nekik egy külsős bizottsági hely, hiszen a polgármester logikája szerint kapnának. „Itt valójában arról van szó, hogy kik azok az emberek a baloldalon, akik a polgármestert támogatják, és jól látszik, hogy Binszki József képviselőtársam egy kicsit megakadt Botka László torkán, és ezért erősíti saját oldalát az Összefogás frakció nevű különítménnyel, ami egy vicc, hiszen ennyi erővel rózsaszín párduc frakciót is lehetne alapítani” – részletezte. Tóth Péter szerint ettől a vitától függetlenül mindenkit az érdekelhet jobban, hogy mi lesz az MSZP-DK megegyezésből, akár országos, akár helyi szinten.

 

Forrás: szegedma.hu

 

 

Facebook hozzászólások
Tóth Péter on sabyoutubeTóth Péter on sabtwitterTóth Péter on sabtumblrTóth Péter on sabinstagramTóth Péter on sabgoogleTóth Péter on sabfacebook
Tóth Péter
elnök készítette a cikket a Jobbik Szegedi Szervezete weboladalára
Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője.
A szegedi Jobbik elnöke.
Csongrád megye 1. választókerületének elnöke.
Csongrád megyei Jobbik elnöke.